Högkostnadsskydd
Högkostnadsskydd – frikort:
Högkostnadskortet/frikort gäller inte hos naprapat. Däremot är våra fysioterapeuter regionsanslutna vilket gör att högkostnadsskydd gäller hos dem. (Läs mer nedan).
Högkostnadsskydd – frikort hos fysioterapeut:
Våra fysioterapeuter på Elitrehab är regionsanslutna. Det betyder att när du betalat 1 450 kr i patientavgifter, under en 12-månadersperiod, hos regionsanslutna vårdinrättningar så får du ett frikort. Sjukvården är därefter kostnadsfri under den återstående perioden av de 12 månaderna. Är du under 20 år eller över 85 år är vården avgiftsfri. Det är du själv som ska bevaka när högkostnadsgränsen uppnåtts eftersom erlagda patientavgifter, som överskrider gränsen, inte återbetalas. Om du uteblir/avbokar sent från bokat besök debiteras du administrationsavgift 500 kr + 50kr administrationsavgift, enligt Region Västernorrlands riktlinjer. Det gäller även besök där patientavgift inte skulle ha tagits ut.
Bokningar
Hur bokar jag tid på Elitrehab?
Du bokar lättast tid hos hos via vår bokningsida. Men du kan även få kontakt med oss via info@elitrehab.se eller 060-740 66 60.
Hur av-/ombokar jag tid på Elitrehab?
Du avbokar/ombokar din tid hos oss via länken du fick i din bokningsbekräftelse på mailen. Avbokning ska ske senast 24 timmar innan inbokat besök. Annars kan du höra av dig via vår mail: info@elitrehab.se eller telefon 060-740 66 60.
Uteblivet besök
Om du uteblir från ditt besök så kommer du debiteras 500kr + 50kr i administrationsavgift. Avgift för uteblivet besök hos fysioterapeut ingår inte i underlaget för högkostnadsskydd. Frikort hos fysioterapeut eller privatsjukvårdsförsäkring gäller inte som betalning vid uteblivet/sent avbokat besök.
Det finns inga bokningsbara tider hos fysioterepeut
Våra fysioterapeuter har ofta högt tryck eftersom de är regionsanslutna och därför behöver vi ibland stänga bokningssidan för dem. Det enklaste sättet att nå dem är då att skicka ett mejl till daniel.kibe@elitrehab.se, sandra@elitrehab.se eller karin@elitrehab.se. Vi sätter upp dig på en väntelista och kontaktar dig när det finns lediga tider för nybesök igen. Vi rekommenderar dock att du bokar ett besök hos någon av våra naprapater så du snabbt kan få en adekvat bedömning och behandling av just ditt besvär! Om du senare ska till fysioterapeut så fixar vi givetvis det.
Boka föreläsning / utbildning av naprapat, fysioterapeut eller sjukgymnast
Hos Elitrehab i Sundsvall har du möjlighet att boka våra medarbetare för en föreläsning eller utbildning. Det kan vara en föreläsning på ditt företag för att ge dina medarbetare bättre arbetshälsa, eller till ert idrottslag eller förening för att öka kunnigheten inom idrottshälsa och fysik. Vi offererar utifrån erat önskemål! Vänligen maila oss för kontakt och offert på: info@elitrehab.se
Friskvård
Friskvård hos Naprapat
”Naprapat Friskvård” hos ElitRehab är så nära naprapatbehandling du kan komma med dina friskvårdspengar. Vi har i dag samarbete med friskvårdspartnern ePassi. Om ni inte är anslutna till ePassi, får du själv betala och lämna in kvittot till din arbetsgivare eller så kan vi fakturera arbetsgivaren efter överenskommelse.
- Friskvårdsbidrag
En legitimerad naprapat arbetar med hälso- och sjukvård, men kan också ge friskvårdande behandlingar enligt Skatteverkets skrivningar om friskvårdsbidrag. En behandling som bekostas med friskvårdsbidrag är också momspliktig. Här kan du läsa mer om friskvårdsbidrag.
- Vad säger Skatteverket om friskvårdsbidrag?
Utöver aktiviteter med motionsinslag omfattar skattefriheten även viss annan friskvård som inte innebär motion. Till exempel kan det handla om olika typer av behandlingar som är avstressande eller syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet, såsom massage, akupunktur och örtbad. Dessutom inkluderar skattefriheten tekniker och terapier som förbättrar kroppshållning och rörelsemönster, exempelvis balansträning. Vidare omfattar den även behandlingar som främjar viktnedgång eller rökavvänjning samt profylaxkurser för blivande föräldrar.
Det är upp till arbetsgivaren att bestämma om hen vill erbjuda sina anställda personalvårdsförmåner i form av motion eller annan friskvård, och om det ska ske genom naturaförmån eller genom friskvårdsbidrag. Det är också upp till arbetsgivaren att bestämma vilka aktiviteter, inom ramarna för lagstiftning och praxis, som hen vill godkänna. En anställd kan aldrig kräva att arbetsgivaren ska godkänna en viss aktivitet.
Det är arbetsgivaren som ska visa att förutsättningarna för skattefrihet är uppfyllda och att aktivitetens friskvårdsinslag tydligt framgår av underlaget.
Vill du lära dig mer om friskvård och skatter, klickar du här.
Övrigt
Information vi samlar in om dig/GDPR
Här kan du läsa mer om hur vi samlar information om dig.